Viktig information angående coronapandemin

Vi tar spridningen av Covid-19 på stort allvar och uppdaterar oss dagligen om läget. Prata gärna med våra begravningsrådgivare för att hitta en lösning som passar just er.
Läs mer här.

Begravning med kista

En begravningsceremoni som inkluderar kista, utformning av dödsannons, kistdekoration och programkort. Du får en personlig kundansvarig som, steg för steg, går igenom allt med dig.

I priset ingår även bokning och planering av minnesstund, men inte själva cateringen.

Kistbegravning med ceremoni
Välj en kista som känns rätt
Frågor? Ring:
019-18 62 50

Begravning med urna

Vid en begravning med urna sker kremeringen innan ceremonin. Akten avslutas oftast med att man sänker ner urnan i graven.

I priset ingår ceremoni, en enklare kremeringskista, urnan, utformning av dödsannons, valfri blomdekoration, programkort samt bokning och planering av minnesstund.

Urnbegravning med ceremoni
Enkelt och värdigt
Frågor? Ring:
019-18 62 50

Begravning med bårtäcke

En begravningsceremoni som inkluderar utformning av dödsannons, kistdekoration och programkort. Det ingår en omålad träkista, som vi lägger ett bårtäcke över.

Du får en personlig kundansvarig som, steg för steg, går igenom allt med dig. I priset ingår även bokning och planering av minnesstund, men inte själva cateringen.

Bårtäcke över en enklare kista
Frågor? Ring:
019-18 62 50

Borgerlig begravning

En borgerlig begravning kan nästan se ut hur som helst, men liknar ofta en kyrklig begravning – fast utan de religiösa inslagen.

Ceremonin kan förrättas hemma, i ett kapell, på museum, i ett avskilt rum på restaurang, under bar himmel eller annan passande plats där man har fått tillstånd.

Vackert och naturnära
Med stolthet, hjärta & passion
Frågor? Ring:
019-18 62 50

Direktkremering utan ceremoni

Begravning utan ceremoni. I paketet ingår enbart en enkel kista, transport och kremation.

Gravsättning av askan, exempelvis i en minneslund eller askgravplats, måste ske inom ett år från dödsdagen. För att sprida askan utanför en begravningsplats krävs tillstånd från Länsstyrelsen.

Direktkremering
Frågor? Ring:
019-18 62 50

Första kontakten med begravningsbyrån sker oftast några dagar efter dödsfallet. Om det inte går att träffas öga mot öga, så kan vi ändå gå igenom det mesta steg för steg per telefon eller videosamtal.

Blommor

Det är vanligt med både större arrangemang vid kistan och en liten handblomma som läggs på kistan eller i graven under ceremonin.

Titta in på floristverkstan.nu för inspiration. Bäst resultat brukar det bli när floristen får fria händer att göra något som passar med övriga blomsterarrangemang.

Vi tar inte ut någon avgift för förmedling, utkörning eller fakturering om du beställer genom oss eller Floristverkstan.

Läs mer på Floristverkstan »


Kistor och urnor

Du kan välja mellan kistor och urnor i många olika material, färger, prisklasser och utföranden. Det går även att specialbeställa en kista eller urna enligt dina önskemål.

Här visar vi några utvalda modeller – så fråga om du saknar något.

Harmoni

Antikbrun kista i massiv furu. Harmoni är klädd i bottendelen och är bäddad med kudde, täcke och madrass.

Pris

Ingår i kistbegravning

Vilan – vit

Vacker kista i vitt, tillverkad i massiv furu, med ingraverad avskedshälsning. Vilan är klädd i bottendelen och är bäddad med kudde, täcke och madrass.

Pris

Kistbegravning + 1 500 kr

Vilan – lindblomsgrön

Vacker kista i lindblomsgrönt, tillverkad i massiv furu, med ingraverad avskedshälsning. Vilan är klädd i bottendelen och är bäddad med kudde, täcke och madrass.

Pris

Kistbegravning + 1 800 kr

Vilan – allmogegrå

Vacker kista i allmogegrått, tillverkad i massiv furu, med ingraverad avskedshälsning. Vilan är klädd i bottendelen och är bäddad med kudde, täcke och madrass.

Pris

Kistbegravning + 1 800 kr

Övriga tjänster

Mitt i sorgen står man där med en massa praktiska frågor. Våra begravningsrådgivare kan hjälpa till med det mesta kring ett dödsfall.

Hämtning i hemmet

Kontorstid 1 500 kr

Övriga tider 2 600 kr

Övriga transporter ingår i
våra begravningspaket.

Minnesstund

Vi kan ansvara för minnesstunden och att boka cateringfirma enligt dina önskemål. Priset beror på lokal, antal gäster och vad du vill bjuda på.

Sång & musik

Musiker cirka 3 000 kr

Sångsolist cirka 3 000 kr

Inspelad musik 200 kr

I Svenska kyrkan ingår alltid organist vid gudstjänst.

Dödsannons

En personlig annons i
önskade tidningar och på familjesidan.se.

Papperstidning cirka
3 500–5 000 kr

Webb
1 500 kr

Gravsten

Stående från 9 400 kr

Liggande från 6 500 kr

Textkomplettering på befintlig sten 5 200 kr

Juridisk hjälp

Bouppteckning från 7 000 kr

Arvskifte från 7 000 kr

Försäkringsinventering 2 000 kr

Nedsläckning av sociala medier 1 500 kr